Publicat pe: 2022-08-25
Cum să alegi rochia de mireasă second-hand perfectă
O rochie de mireasă second-hand poate fi unică și foarte șic, mai ales dacă e completată de un buchet de flori discret și accesoriile potrivite.
O rochie de mireasă second-hand poate fi unică și foarte șic, mai ales dacă e completată de un buchet de flori discret și accesoriile potrivite. Pe Offero.ro poți descoperi propriul “catalog” de rochii second-hand - răsfoiește-l și lasă-te surprinsă!
Fie că vorbim despre o carte de anticariat sau o mașină cu 150.000 km la bord, cei mai mulți oameni nu se gândesc de două ori înainte de a împrumuta, închiria sau cumpăra un produs folosit.
Întrucât sunt mai ieftine, mai ecologice și poartă dulcea amprentă a istoriei, achiziționarea de produse second-hand a devenit ceva absolut normal, iar platformele online dedicate contribuie la acest lucru, dând o mână de ajutor celor care vor să scape de obiectele care nu le mai servesc și doresc, totodată, să câștige niște bani de pe urma lor.
Toate bune și frumoase - până la rochia de mireasă. Părerile par împărțite când vine vorba de rochiile de mireasă second-hand. Cercetările arată că 48% dintre femei ar fi deschise să poarte o rochie de mireasă “pre-iubită”, cum zic englezii, în timp ce 52% nu ar face-o.
Totuși, interesul pentru rochiile de mireasă second-hand este în creștere. Și, până la urmă, de ce nu? Nu e un secret că prețurile rochiilor de mireasă noi pot atinge sume nejustificabile, și totul pentru o singură purtare, după care ajung uitate într-o cutie prin pod.
Așadar, venim către tine cu un ghid despre cum să alegi rochia de mireasă second-hand perfectă:
Profită din plin de un extra scrolling util. Trebuie să fii pregătită pentru o sesiune serioasă de scrolling înainte ca acea rochie unică să te facă să exclami: “Asta e!”.
Ce cauți, aia găsești. Folosirea unor termeni de căutare precum denumirea mărcilor sau a epocilor care sunt asociate cu stilul pe care dorești să-l imiți te va ajuta să restrângi căutarea la cele mai relevante articole.
Mărimea perfectă…(nu) există. Croiurile rochiilor de mireasă second-hand si vintage pot fi foarte diferite de ceea ce ești obișnuită să vezi pe stradă sau în buticuri, așa că nu te aștepta ca mărimea ta obișnuită să ți se potrivească perfect. În plus, deoarece este un articol la mâna a doua, e posibil să fi fost modificat astfel încât să i se potrivească proprietarei anterioare, așa că ia întotdeauna legătura cu vânzătorul pentru a verifica măsurătorile specifice și a le compara cu măsurătorile propriului corp, folosind o bandă de măsurare.
Ține-ți prietenii aproape și croitorul și mai aproape. Scurtarea rochiei cu păstrarea tivului original și optimizarea taliei sunt posibile, ceea ce înseamnă că poți să obții mărimea perfectă și să-ți modernizezi rochia second-hand, dacă vrei. Oricum majoritatea mireselor sunt nevoite să aducă mici modificări rochiei de mireasă atunci când o cumpără, așa că nu lăsa acest lucru să te descurajeze.
Are șanse de a străluci din nou? În timp ce câțiva nasturi sau paiete lipsă nu ar trebui să te descurajeze din a investi într-o rochie de mireasă second-hand de o calitate deosebită, semnele mai semnificative de uzură și deteriorare necesită ceva mai multă atenție. Nu-ți risca banii pe articole care se destramă, care sunt găurite sau pătate - există șanse mari ca încercarea de a repara o astfel de rochie să îți dea bătăi de cap nedorite. Încă un detaliu - dacă rochia nu a fost curățată profesional de către vânzător, asigură-te că nu omiți acest pas.
Pune întrebări sau taci pe vecie. Nu ești sigură cum va arăta o anumită rochie în realitate? Nu trebuie să intri în panică. Avantajul cumpărăturilor prin intermediul unei platforme online e că ai acces direct la vânzător, căruia îi poți adresa toate întrebările visate și nevisate - de la dimensiunea „reală” a unui articol până la cea mai bună descriere a culorii, stării și a felului în care se simte materialul.
Nu o lăsa să fie “the one that got away”! Moda vintage și cea second-hand se caracterizează prin piese unice. Nu lăsa ca rochia ce ți-a scăpat printre degete să te țină trează noaptea.
Acum că ai ales rochia, ai nevoie și de câteva accesorii, nu? Întreabă orice designer de modă sau stilist și îți vor spune același lucru: accesoriile sunt totul, mai ales în ziua nunții tale. Aici vorbim despre bijuterii, precum cercei, lănțișor, verighete, voal, dar și despre buchetul de flori, pantofi sau modelul de unghii ales.
O să vorbim mai larg despre câteva elemente care pot face o diferență majoră în look-ul tău de mireasă!
Bijuteriile de nuntă
Deși s-ar putea să nu porți o rochie de mireasă în fiecare zi, sunt șanse să fii mai familiarizată cu bijuteriile. Știi ce funcționează și în ce te simți cel mai încrezătoare. Iar dacă nu porți niciodată cercei, nu alege ca ziua nunții să fie prima dată când o faci, pentru a evita situații neprevăzute și neplăcute.
Dacă vorbim despre inelul de logodnă și verigheta, acestea sunt menite a fi purtate în fiecare zi a căsătoriei, astfel încât ar trebui să reflecte deja stilul personal pe care vei dori să îl imiți și în cazul celorlalte bijuterii de nuntă. Sigur, e de preferat ca pentru un lănțișor și cercei de aur să alegi niște verighete de aur, dar nu e complet greșit să faci alegeri diferite - metalele nu trebuie să se potrivească complet.
Dacă eziți, de pildă, între verighete de aur și de argint, ar trebui să știi că primele sunt alegerea clasică. Deși sunt considerate mecca luxului, selectează-le cu atenție: s-ar putea să crezi că, cu cât are mai multe carate (a nu fi confundat cu caratul unui diamant), cu atât e mai bine, dar când vine vorba de rezistența inelului în timp, nu este neapărat cazul.
Stiluri de bijuterii:
Clasic: diamante, perle.
Romantic: cu elemente florale, frunze.
Glam: strălucirea este cheia - alege o piesă centrală care să atragă atenția.
Boho: modele țesute, texturate sau împletite, pietre prețioase în formă organică.
Buchetul de mireasă
Practica mireselor care poartă buchete de flori datează din antichitate, când grecii și romanii, chiar și egiptenii, purtau ierburi aromate și mirodenii pentru a îndepărta ghinionul din ziua nunții. Astăzi, motivația este mult mai simplă - ne referim la buchetul de mireasă doar ca la un element ce completează ținuta de nuntă din punct de vedere estetic.
Un lucru e cert - nu există stiluri de buchet "greșite". Indiferent dacă este tradițional și organic, minimalist sau chiar non-floral, sfatul nostru este să alegi un buchet de flori care nu se simte ca o corvoadă și să te reprezinte pe tine și pe viitorul tău soț. Designul final al buchetului are mult de-a face cu designul rochiei. O rochie elegantă, cu căptușeală fină, necesită un buchet mai mic, pentru a nu încărca rochia. De asemenea, o rochie de mireasă mai voluminoasă ar fi completată mult mai bine de un buchet mai mare, mai elaborat.
Modele de unghii pentru mireasă
Un alt detaliu care poate face o diferență majoră în ziua nunții tale este manichiura. De la fotografiile de dinaintea ceremoniei la momentul de la altar și până la clasica aruncare a buchetului, vor fi o mulțime de momente pentru ca unghiile tale să strălucească.
Cele mai multe mirese aleg modele de unghii clasice, cum ar fi nudurile simple sau manichiura franțuzească, dar altele vor ceva cu totul și cu totul special pentru ziua nunții. Nu te feri să optezi pentru culori, iar când vine vorba despre lungime, asigură-te că nu sunt prea lungi, deoarece ți-ar putea crea disconfort, și nici nu arată prea elegant. Pentru ca unghiile tale să arate grozav, cel mai bine este să-ți faci manichiura și pedichiura cu maximum două zile înainte. În felul acesta, vei avea unghii grozave nu doar pentru nuntă, ci și pentru luna de miere.
Înainte de a lua în considerare toate sfaturile, fie că vin de la familie, prieteni sau de pe Internet, ține cont în primul rând de dorințele și preferințele tale. Apoi vezi cum se integrează toate elementele, în așa fel încât să ai o nuntă coerentă din punct de vedere estetic.
Începe să cauți din timp rochia de mireasă și fii cu ochii pe cele mai noi anunțuri de pe Offero.ro, pentru a nu lăsa “aleasa” să îți scape printre degete!