Offero

Publicat pe: 2023-01-11

Sfaturi și recomandări utile atunci când vrei să-ți vinzi apartamentul

Dacă ai un apartament în care ai investit la timp, poți să recapeți investiția oricând apare o nevoie sau o ocazie și să obții chiar un profit frumos.

În definitiv, să vinzi un imobil nu implică foarte multe bătăi de cap. Dacă pui la punct actele necesare vânzării apartamentului, poți spune că locuința este aproape ca vândută. Iar după semnarea contractului de vânzare-cumpărare, poți să-ți iei grija de la apartament și să te gândești în ce vei investi mai departe ori să te bucuri de profit așa cum dorești. 

Că faci asta singur sau plătești comision unei agenții imobiliare, este alegerea ta. Din fericire, piața de imobiliare online este atât de dezvoltată la momentul actual că există numeroase opțiuni pentru a nu fi nevoie să colaborezi cu un agent imobiliar. 

Ai un apartament de vânzare? Pune anunț pe bazarul online!

Ai decis că locuința în care stai acum este prea mică sau prea mare pentru tine? Poți să o vinzi nu doar prin intermediul agențiilor imobiliare, ci și al unui bazar online, precum Offero. Nu știi cum să faci asta? Îți vom explica imediat.

Agenții imobiliare vs. bazar online

Cea mai importantă decizie pe care trebuie să o iei atunci când îți vinzi casa online este modul în care vrei să faci acest lucru - singur sau cu ajutorul unui agent imobiliar. Așadar, poți decide între a posta anunțul pe: 

  • Portaluri imobiliare

  • Site-ul agenției imobiliare

  • Bazar online, cum ar fi Offero.

Fiecare dintre opțiuni prezintă avantaje și dezavantaje. În primele două cazuri, va trebui să achitați o taxă de publicitate, respectiv un comision agenției imobiliare. Cea de-a treia variantă nu implică niciun cost, întrucât postarea unui anunț pe offero.ro este gratuită, solicitând doar puțin din timpul tău. Astfel, potențialii clienți te vor contacta direct, iar tu vei gestiona în totalitate vizionarile casei de vânzare.

Unde caută clienții case de vânzare?

Vremurile în care potențialii cumpărători își alegeau casa visurilor din „vitrinele” agențiilor imobiliare sunt demult apuse. În prezent, majoritatea persoanelor caută case de vânzare online, pe portaluri imobiliare sau bazaruri online. Chiar și Offero are o categorie în care poți găsi imobile de vânzare. 

Așa cum se spune, pofta vine mâncând. Putem considera că această zicală este valabilă și în cazul sectorului imobiliar, întrucât mai mult de 70% din proprietăți și-au găsit noi proprietari datorită pieței online. Așadar, potențialii cumpărători se orientează din ce în ce mai mult către anunțurile online atunci când vine vorba de căutarea unui apartament de vânzare. Acest lucru nu se datorează doar ușurinței cu care pot compara ofertele imobiliare între ele, ci și posibilității de a face acest lucru de oriunde, chiar și de pe propria canapea, indiferent de timpul zilei.

x2-sfaturi-si-recomandari-utile-atunci-cand-vrei-sa-vinzi-apartamentul.jpg

Cum te pregătești pentru vânzarea unei case?

Înainte de a decide să postezi un anunț cu un apartament de vânzare pe un bazar online, trebuie să te pregătești întocmai. Iată ce trebuie să faci:

  • Asigură-te că deții toate actele necesare vânzării apartamentului

  • Gândește-te la metoda de plată pe care o preferi - bani gheață ori poate poți aștepta cumpărătorul să pregătească un credit ipotecar

  • Curăță bine imobilul, atât în interior, cât și în exterior. O investiție în igienizarea profesională a canapelelor și a covoarelor poate fi un mare plus atunci când vrei să vinzi un imobil.

  • Fă poze cu casa sau cu apartamentul de vânzare, din interior și din exterior. 

  • Verifică ofertele concurente din zona ta. Stabilește suma pe care vrei să o primești în schimbul imobilului, ținând cont și de celelalte proprietăți de vânzare din împrejurimi.

  • Înlocuiește sau repară orice obiect care ar putea descuraja potențialii cumpărători, cum ar fi o toaletă stricată sau o ușă care scârțâie.

După ce adaugi un anunț online, trebuie doar să te înarmezi cu suficientă răbdare. Totuși, merită!