Offero

Publicat pe: 2023-03-16

Sfaturi pentru a găsi mărimea potrivită la încălțăminte

Sa-ti dai seama care este marimea la pantofi care ti se potriveste te poate costa mult timp si frustrare atunci cand vine vorba de cumparaturi pentru incaltaminte, in special atunci cand preferi cumparaturile online.

În cazul cumpărăturilor online, trebuie să te asiguri că știi exact care sunt măsurătorile piciorului tău, pentru a face alegerea potrivită.

Branduri diferite au tabele de mărimi distincte, în funcție de calapodul utilizat în producție. Află de mai jos cum să-ți măsori corect piciorul, pentru a nu da greș atunci când cumperi online o pereche de pantofi.

Află mărimea pantofilor în funcție de dimensiunile piciorului tău

Pentru început, vei avea nevoie de câteva lucruri: un creion, două foi goale de hârtie și o riglă metrică sau un metru de croitorie. Pentru a te asigura că vei alege pantofi comozi, este recomandat să faci aceste măsurători seara, atunci când picioarele sunt, în general, mai umflate.

Pentru a-ți descoperi mărimea potrivită la încălțăminte, urmărește următorii pași:

  • Trasează-ți conturul fiecărui picior pe câte o foaie goală de hârtie. Trebuie să te asiguri că stai drept atunci când faci asta, pentru a contura toată lungimea piciorului. Pentru o măsurătoare mai precisă, poți ruga pe cineva să te ajute.

  • Măsoară distanța de la călcâi la cel mai lung deget de la picior.

  • Pentru a fi sigur că pantofii vor fi confortabili, poți rotunji dimensiunile adăugând câțiva milimetri în plus ( maxim, 0.5 cm).

De așteptat este să existe o diferență între cele două picioare, motiv pentru care trebuie să iei ca punct de reper dimensiunile piciorului mai mare.

Pentru a face alegerea potrivită, confruntă mărimile de pe site-ul online sau tabelul de mărimi al producătorului cu dimensiunile măsurate de tine, pentru a face cea mai potrivită alegere.

Lățimea pantofilor - ce este și cum o alegi corect?

De multe ori devenim entuziasmați atunci când găsim online o pereche de pantofi pe gustul nostru, în mărimea potrivită. Uneori însă, tipul de calapod și lățimea pantofului sunt aspecte esențiale pentru confortul tău.

Pentru a-ți da seama care este lățimea piciorului tău, poți face un test simplu acasă: umezește-ți picioarele și apoi calcă cu ele pe o foaie de hârtie. 

În funcție de urma lăsată, vei putea determina cu ușurință dacă ai nevoie de pantofi pe calapod lat sau nu.

Picioarele cu o arcadă normală ar trebui să lase o urmă cu o depresiune distinctă în mijlocul tălpii iar punctul cel mai îndepărtat reprezintă înălțimea celui de-al doilea sau al treilea deget. Pentru acest tip de picior, mărimea G este de cele mai multe ori o alegere potrivită.

Atunci când spațiul dintre cele două urme este foarte redus, putem vorbi fie de o conformație groasă a picioarelor, fie de picioare cu platfus. În aceste cazuri, pantofii mărime H reprezintă o alegere mai bună.

Sfaturi generale pentru a alegere mărimea potrivită la pantofi

  • Folosește tabelul de mărimi al brandului, dacă este disponibil. Măsoară-ți piciorul conform instrucțiunilor de mai sus și apoi utilizează tabelul de mărimi al mărcii pentru a alege mărimea corectă a pantofului

  • Citește descrierea produsului și review-urile. Descrierile produselor includ adesea note informative despre dimensiuni și calapod. Acestea pot include detalii precum calapod lat” sau „luați o mărime mai mare”.

  • Ține cont că singurul material care se “lasă” și devine mai confortabil după câteva purtări, este pielea naturală

  • Căptușeala pantofilor îți poate modifica mărimea potrivită, cum este de exemplu în cazul cizmelor de iarnă căptușite pe interior, unde s-ar putea să ai nevoie de o pereche cu jumătate de mărime mai mare decât porți de obicei.

  • Este normal ca dimensiunea piciorului tău să se schimbe în timp. Acest lucru se poate datora vârstei, fluctuațiilor de greutate, problemelor de sănătate (cum ar fi retenția de apă) sau a sarcinii.

Acum că ai toate informațiile necesare pentru a-ți alege mărimea potrivită la pantofi, poți naviga cu încredere în secțiunea, pentru a-ți alege următoarea pereche.modă și frumusețe