Offero

Publicat pe: 2023-01-10

Sfaturi și recomandări utile atunci când cumperi sau vinzi bijuterii din aur second-hand

Ai un lant de aur sau alte bijuterii vintage pe care nu le mai porti? Pune anunt pe Offero si transforma-le rapid in bani, profitand de valoarea crescuta a aurului.

Iar dacă ești chiar tu în căutarea unor bijuterii unice, știi deja că acest tip de accesorii au prețuri mult prea mari în magazine. O variantă foarte bună poate fi cumpărarea unei piese precum un lanț de aur second-hand sau orice alt accesoriu din aur la mâna a doua, având în vedere mai ales multitudinea de anunțuri online cu metale prețioase de vânzare. Noi îți vom explica pe scurt cum se verifică aurul, astfel încât să nu faci o achiziție greșită.

Avantajele de a cumpăra aur second-hand

Un lucru cu adevărat minunat la cumpărarea de aur la mâna a doua este că aproape întotdeauna vei găsi un raport bun calitate-preț, bijuteriile second-hand fiind deseori la fel de calitative precum cele noi. Un lanț de aur second-hand va fi cu siguranță mult mai ieftin decât unul nou, cumpărat din magazin, iar piața second-hand îți oferă cu adevărat șansă de a da peste o adevărată piesă unică, care nu se mai fabrică nicăieri în prezent.

Casă de amanet vs. anunț online

În cazul în care vrei să cumperi bijuterii din aur second-hand și nu ai încredere în cumpărarea lor online, poți merge la o casă de amanet din apropierea ta. Cu toate acestea, să cumperi de exemplu o brățară din aur second-hand de la un amanet poate fi mult mai scump decât dacă o cumperi de pe un bazar online.

Pe de altă parte, trebuie să fii atent și la anunțurile online, dacă te decizi totuși să cumperi bijuterii din aur second-hand de pe internet. Acestea pot fi ușor deteriorate sau uzate, lucruri pe care un vânzător onest ar trebui să le menționeze în descriere. Dacă acest lucru nu se întâmplă, fii sigur că ceri toate detaliile necesare, inclusiv poze suplimentare înainte de a cumpăra o bijuterie online.

În cazul în care vrei să vinzi aur second-hand, trebuie să ai în vedere multitudinea locurilor în care poți face asta, dar și faptul că nu toate sunt variante la fel de bune ca un anunț pe un bazar online precum Offero. Acesta va ajunge la mai mulți potențiali clienți și îți va aduce un profit mai bun decât dacă ai vinde un lanț de aur second-hand unei case de amanet sau unui magazin de bijuterii din zona ta.

cum verifici aurul

Cum se verifică aurul?

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când cumperi o bijuterie din aur second-hand este existența ștanței. Ștanța aurului se referă la codul marcat pe o porțiune mică a bijuteriei, cum ar fi în interiorul unui inel, pe un pandantiv sau pe închizătoarea unui lanț din aur.

Există bijuterii din aur cu următoarele marcaje:

  • Aur de 9 karate cu ștanța 375
  • Aur de 14 karate cu ștanța 585
  • Aur de 18 karate cu ștanța 750
  • Aur de 22 karate cu ștanța 999

Te întrebi dacă există aur fără stanță? Ei bine, nu. În cazul în care un lanț din aur second-hand sau alte bijuterii la mâna a doua nu au o marcă de identificare, abține-te din a le cumpăra sau a le vinde. Cel mai probabil este vorba despre bijuterii placate cu aur sau fabricate dintr-un alt aliaj.

Cumpărarea unui lanț din aur, a unui inel sau a altor bijuterii second-hand poate fi uneori riscantă. Cu toate acestea, dacă rămâi vigilent, vei avea cu siguranță de câștigat.

Iată câteva sfaturi despre cum să verifici bijuteriile din aur second hand:

  • Vezi dacă piatra stă fixă pe cercei sau pe inel.
  • Închizătoarea lanțului din aur nu trebuie să fie slăbită sau defectă.
  • Asigură-te că bijuteriile din aur au fost lustruite înainte de vânzare.
  • Inspectează cu atenție bijuteriile din aur pentru a vedea dacă au fost reparate în trecut. Uită-te după puncte diferite de culoare pe aurul second-hand.

Cât valorează aurul second-hand?

Prețul aurului crește, de obicei, atunci când scade valoarea pieței bursiere. Multe persoane au în posesie aur sub formă de lanț, cercei sau inel din aur, pe post de investiție. Dacă ai de gând să vinzi aur second-hand pentru a debloca o sumă de bani, verifică valoarea sa.

Prețul aurului depinde de valoarea sa, care se măsoară în karate (k):

  • Aur de 9k (375): 19.34 EUR/g
  • Aur de 14k (585): 30.18 EUR/g
  • Aur de 18k (750): 38.69 EUR/g
  • Aur de 24k (999): 51.59 EUR/g

Deși procesul de vânzare a aurului second-hand poate părea complicat, poți cere un preț minim, derivat din prețul de achiziție al lanțului din aur sau al altei bijuterii pe care te gândeșți să o vinzi. De obicei, aurul second-hand nu se vinde chiar la valoarea sa exactă.

cum se verifica aurul

Cum ar trebui să arate un anunț online pentru bijuteriile din aur second-hand?

Dacă te-ai decis în cele din urmă să monetizezi un lanț din aur second-hand sau poate un inel din aur prin intermediul unui anunț online, îți vom da sfaturi utile pentru a proceda corect. Cel mai important este să fii cât mai transparent, pentru a câștiga încrederea potențialilor clienți și pentru a obține un cumpărător.

Iată câteva idei:

  • În descriere, indică greutatea lanțului, inelului sau a cerceilor din aur second-hand pe care vrei să îi vinzi.
  • De asemenea, e indicat să incluzi informații detaliate despre starea bijuteriilor, cum ar fi existența zgârieturilor, zirconiul cubic căzut etc.
  • Fotografiază bijuteriile din aur din mai multe unghiuri și include poze cu detaliile marcajelor.

Dacă nu cunoști puritatea aurului, caută ștanța pe internet și lămurește-te.

Cu cât ai un anunț cât mai bine pus la punct, cu atât mai mult cresc șansele de a-ți vinde produsul rapid. Odată ce postezi un anunț pe un bazar online, nu mai trebuie decât să aștepți ca lanțul tău din aur să atragă atenția cuiva. Nu numai că îl vei transforma în bani folositori, ci îi vei oferi și o nouă viață.