Offero

Publicat pe: 2023-04-14

Pielea ecologică și moda sustenabilă

Moda sustenabila si un stil de viata environmentally friendly reprezinta mai mult decat un trend. In afara de beneficiile evidente asupra mediului, shoppingul constient iti va salva bugetul fara sa iti afecteze lookul.

Printre modalitățile în care poți susține un stil sustenabil atunci când vine vorba de modă se numără alegerea unor piese vestimentare din materiale prietenoase cu natura ( de la plastic reciclat la fibre naturale cum sunt inul și bumbacul), thriftingul (produse second-hand) sau optarea pentru o garderobă capsulă.

Pielea naturală, deși rezistentă și cu un aspect deosebit, poate fi înlocuită de echivalentul vegan, pielea ecologică, din motive ce variază de la buget disponibil la convingeri personale și stil de viață.

În continuare poți citi mai multe despre ce este pielea ecologică, care sunt diferențele între aceasta și cea naturală și care sunt piesele vestimentare în care pielea vegană este o alternativă demnă de luat în calcul.

Ce este pielea ecologică 

Pielea ecologică reprezintă o alternativa sintetică utilizată în fabricarea pantofilor și a accesoriilor, ca alternativă la cea naturală. Produsele fabricate din acest tip de piele sunt apreciate de toate categoriile de vârsta.

Pielea ecologică este fabricată din poliester învelit într-un strat de clorură de polivinil. 

Unul din principalele motive pentru apariția acestei alternative la pielea naturala țin de etică și dorința de a proteja animalele.

Avantajele produselor din piele ecologică 

  1. Deși vorbim de un material sintetic, produsele din piele ecologică au o durată de viață lungă și oferă un grad de confort ridicat

  2. Piesele din piele vegana sunt versatile și pot fi integrate cu ușurință în orice ținută, indiferent de eticheta vestimentară impusă de moment.

  3. Noile variante de piele ecologică pot replica îndeaproape textura și aspectul pielii naturale

  4. De la culori la printuri, vei găsi o variată  pentru orice ocazie și stil vestimentar 

  5. Curățarea și întreținerea obiectelor din piele ecologică este mai ușoară decât în cazul alternativei naturale - ai nevoie doar de o cârpă umedă, pentru a îndepărta cu ușurință murdăria, economisind astfel timp prețios. Un aspect de care trebuie sa ții cont este evitarea depozitării pieselor din piele vegană în locuri cu grad ridicat de umezeală.

  6. Rezistența la uzură și zgârieturi este, de multe ori, mai ridicată decât în cazul produselor din piele naturală.

Diferențele dintre pielea ecologică și cea naturală 

  • Prețul

Un diferențiator major între pielea ecologică și cea naturală îl reprezintă prețul articolelor realizate din aceste materiale. Pielea naturală va fi mai scumpă datorită resurselor implicate în prelucrarea acesteia, și a tuturor costurilor pe care acestea le presupun.

  • Curățarea

Pielea naturală poate absorbi cu ușurință lichide, ceea ce poate duce la pete și o curățare mai dificilă.Este recomandat ca obiectele din piele naturală să fie tratate de două ori pe an pentru a o menține moale și pentru a preveni uscarea și crăparea sa. Stați departe de agenți de curățare abrazivi atunci când aveți curățați piese din piele reală. Pielea ecologică va fi mai ușor de curățat, deoarece nu absoarbe lichide. Cu o îngrijirea adecvată veți putea prelungi fără probleme durată de viață a obiectelor din piele vegană.

  • Mirosul

Deși mirosul este și preferințele și sensibilitățile olfactive sunt subiective, este posibil ca, cel puțin la început, să simți mai puternic mirosul obiectelor din piele ecologică. Acest lucru este cauzat de compușii chimici din compoziția sa, care îi conferă un miros distinct. Pielea reală va avea un miros natural care în general dispare după câteva purtări.