Offero

Publicat pe: 2022-11-17

Idei de ținute casual pentru bărbați

Vezi cum poți adapta ținutele casual pentru bărbați în funcție de ocazie și află mai multe despre acest stil vestimentar, de la piesele de bază la cum îl adaptezi preferințelor tale.

Nu-i deloc greu să arați bine în costum. Dacă dispui de bani și de un croitor care te cunoaște foarte bine și știe exact ce ți se potrivește, nu prea ai cum să dai greș.

În schimb, lucrurile nu sunt la fel de ușoare când vine vorba de stilul casual. Ai nevoie să combini și să accesorizezi diferite piese vestimenatare.

Ce este stilul casual?

Prima regulă în a te îmbracă într-o ținută casual este că nu se aplică absolut nicio regulă. Poți purta orice piesă vestimentară dorești și poate fi considerată casual.

Stilul casual este probabil cea mai bună oportunitate pentru bărbați de a-și exprima cu adevărat propriul stil personal. Îmbrăcămintea casual pentru bărbați este o invitație către ținute plăcute și lejere. 

În loc să te concentrezi pe formalități, a te îmbrăca cu produse vestimentare casual, înseamnă a găsi echilibrul perfect între confort, invidualitate și stil - ținute la modă dar funcționale.

Hainele și accesoriile din acest stil vestimentar sunt: blugii, tricourile în culori basic, tricourile polo, cămășile, pantalonii office, jachetele croșetate, gecile subțiri, hanoracele, încălțămintea office sau sneakers, pantalonii scurți cargo, ceasuri, curele, ochelari de soare și portofele.

Acest articol face parte dintr-o serie de stil care acoperă cele 5 coduri vestimentare esențiale pe care bărbații trebuie să le poarte:

Smart-Casual

Ținuta smart-casual pentru bărbați este unul dintre acele stiluri care îți permit să te exprimi cu adevărat. Deși necesită un anumit grad de cunoaștere mai presus de îmbrăcămintea casual, smart casual nu este nici pe departe la fel de formal cum este stilul business.

Ținuta smart casual pentru bărbați te poate ajuta să comunici cine ești și ce dorești să realizezi prin simpla ei purtare.

Important de știut în primul rând: îmbrăcămintea smart casual nu trebuie să fie costisitoare. Puteți cheltui mulți bani pe piese de designer și articole de lux dacă dorești, nu trebuie neapărat.

Piese vestimentare necesare pentru ținute smart casual pentru bărbați:

1. Blugi

2. Pantaloni

3. Cămăși

4. Sacouri

5. Pantofi

6. Accesorii

În general, smart casual se referă la o pereche de pantaloni sau de blugi cu cămașă sau sacou și o pereche de pantofi din piele. Este o ținută mai puțin formală față de ținuta business.

Business Casual

Dacă știi cum să te îmbraci pentru birou și știi să te îmbraci și pentru un weekend lejer. Oare, știi cum să te îmbraci și atunci când ți se cere o ținută business casual?

În toată perioada pe care o petreci la birou, cu siguranță vor exista și zile în care ai voie să te îmbraci și casual. În general, lucrul acesta se petrece la finalul săptămânii când ieși în oraș cu colegii sau prietenii sau chiar și pentru un interviu de angajare.

Acest articol este menit să te ajute să te îmbraci indiferent de situațiile sau ocaziile prezente sau viitoare.

Piese vestimentare necesare pentru ținute business casual pentru bărbați:

1. Blazere și sacouri casual

2. Pantaloni business

3. Cămăși lejere

4. Pantofi comozi

5. Accesorii

Street Casual

Street casual este o variație frumoasă casual și este perfectă în orice detaliu. Din fericire nu există limite sau limitări având posibilitatea să vă exprimați liber cu ajutorul lor. Lucrul cel mai important, să nu uitați de confortul pe care vi-l poate oferi acest stil.

Casual Sport

Casual sport este aproape ca ținuta street casual și include piese vestimentare cum ar fi: blugi, cămăși, veste voluminoase,adidași, tenesi, tricotaje, pălării și șepci.

Piese  vestimentare esențiale acestui stil

1. Tricouri

2. Cămăși

3. Blugi

4. Pantaloni Casual

5. Hanorac

6. Pulover

7. Jacheta

8. Încălțăminte

Sunt multe criterii de care este nevoie să ții cont atunci când este nevoie de o ținută casual masculină.

Trebuie să ai grijă la cromatică pieselor vestimentare și cum creezi o imagine armonioasă, să ții cont de materialul îmbrăcăminții, pentru că, în funcție de acest lucru se oferă rezistență și calitatea hainelor, textura hainelor, croiul lor și nu în ultimul rând, mărimea.

Sfaturi și recomandări atunci când abordezi stilul casual

1. Alege calitatea în locul cantității

Optând pentru calitate în favoarea cantității vei fi automat forțat să păstrezi selecția cât mai simplă și te împiedică să te încarci cu foarte multe haine. În general este o idee mai bună să ai câteva cămăși de calitate în șifonier și două, trei perechi de blugi care să nu se decoloreze după câteva spălări.

2. Alege îmbrăcăminte casual de bărbați simplă și basic

Încearcă să îți păstrezi garderoba cât mai simplă și evita să adaugi prea multe articole vestimentare. Este ok să ai în dulap câteva tricouri simple, pantaloni scurți din bumbac. Încet, poți adăuga articole noi pe care să le poți combina cu ușurință cu încălțăminte și accesorii suplimentare.

3. Adaugă un ceas la ținută

Poate nu știi, dar purtarea unui ceas cu ținuta ta este de fapt cel mai bun lucru pe care îl poți face ca look-ul tău casual să pară mai elegant și mai rafinat. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de ținute business casual pentru bărbați.

Cum asortezi culorile și accesoriile

Dacă poți stabili o bază solidă pentru ținuta casual, adaptarea garderobei personale devine destul de ușoară. De la elementele de bază, puteți adăuga noutate sau pur și simplu rămâneți la clasic. Includerea elementelor de bază este ușoară și o să vă și explicam. Avem pregătit un ghid casual de ținute de bază pentru bărbatul modern și nu include costume și îmbrăcăminte business.

Găsiți mai jos un ghid care să vă ajute cum să vă asortați hainele:

1. Aceeași culoare din cap până în picioare

Un combo care alugește corpul făcându-l să pară mai înalt și mai subțire fară să taie corpul în două vizual. Pentru că este un look casual simplu, este o modalitate excelentă de a evidenția accesoriile preferate cum ar fi pantofii sau o curea grozavă.

2. Ținute casual în culori asemănătoare

O versiune frumoasă a ținutelor de aceeași culoare. Ușoară diferență de sus și jos poate face o diferență uriașă. De exemplu, o pereche de pantaloni bleumarin cu o cămașă albastru deschis sunt un exemplu clar de culori asemănătoare. Opțiunile sunt nesfârșite, dar nuanțele de gri pot oferi un aspect foarte modern.

3. Culoare neutră pentru pantaloni și o pată de culoare la bluză sau cămașă

Cel mai simplu mod de a adăuga culoare stilului tău casual. Și prin culoare, te sfătuim să alegi albastru, măsliniu și vișiniu. Fără culori neon.

4. Alb în partea de sus și o culoare neutră în partea de jos

Opusul celei de mai sus, cel mai bine se face cu blugi sau culori clasice. De exemplu, arată foarte bine o cămașa albă cu o pereche de pantaloni kaki sau maro și poți apela la accesorii precum o curea maro sau închisă la culoare, un ceas sau o brățară din material.

Cum alegi hainele în funcție de conformația ta

Ai văzut vreodată o imagine a unei ținute uimitoare și ai încercat să o reproduci? Cumperi hainele bucată cu bucată, ai grijă să copiezi culorile și stilul. După tot acest efort încerci noua ta ținută casual și realizezi că nu semeni deloc cu tipul din imagine.

Sunt șanse să fi trecut vederea un factor mic, dar important - tipul de corp. Cel mai sigur nu ai același tip de corp ca al celui din fotografie. Ceea ce funcționează pentru el, nu funcționează și pentru tine.

Forma corpului pentru bărbați - triunghi

Majoritatea bărbaților sunt predispuși să fie mai mari în jurul taliei și a șoldurilor în raport cu partea superioară a corpului, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc.

Forma triunghi poate prezenta o provocare în a găsi haine care să-ți facă întreg corpul să pară proporțional.

Ce haine poți purta dacă ai forma corpului triunghi

Puteți purta bluze în carouri și veste mulate cu pantaloni uni. Amestecul de imprimeuri și culori solide va crea iluzia formei și va îndeparta atenția de la talia mai mare.

Dungi verticale creează un efect simplificat care alungește și subțiază partea superioară a corpului. Dungile orizontale sunt preferate doar dacă sunt vizibile de la piept în sus.

Purtați pulovere și tricouri cu decolteu, cu panouri colorate pe piept, dar o culoare mai închisă.

Forma corpului triunghi inversat

Forma acestui tip de corp este un triunghi mare cu baza la umeri și vârful la buric.

Pieptul și umerii tăi bine dezvoltați sunt semnificativ mai largi în comparație cu talia și soldurile. Probabil că petreceți ore întregi la sala în fiecare săptămână lucrând partea de sus a corpului. Sesiunile de antrenament agitate din sala de sport au că rezultat umerii și coapsele accentuate și o talie îngustă.

Ce haine poți purta dacă ai forma corpului triunghi inversat

Dungi orizontale: mai ales de la piept în jos, pentru a-ți lărgi talia relativ îngustă.

Poți purta cămăși slim fit pentru a-ți arăta corpul incredibil de în formă.

Tricourile polo subțiri din bumbac creează un aspect croit în jurul taliei.

Pantaloni largi

Jachete slim-fit care urmează linia naturală a siluetei tale, cu o diferență mai mare între lățimea trunchiului și lățimea taliei.

Forma corpului - dreptunghi

Bărbații cu o formă a corpului dreptunghiulară au de obicei un cadru înalt și subțire. Umerii lor au aproximativ aceeași lățime ca talia și șoldurile.

Ce haine poți purta dacă ai forma corpului dreptunghi

O eșarfă bine legată sau drapată este o modalitate ușoară de a adăuga o mică diferență și de a face partea superioară a corpului să pară puțin mai mare.

Sacouri structurate și jachete care adaugă volum umerilor.

O cămașă cu nasturi și un pulover cu gât fin este o combinație care va adăuga instantaneu volum în partea de sus.

Forma corpului - oval

La un bărbat mai înalt, centrul trunchiului este mai lat decât umerii și șoldurile.

Bărbații care au forma corpului ovală își doresc haine care să îi slăbească puțin.

Ce haine poți purta dacă ai forma corpului ovală

Talia pantalonilor trebuie să fie întotdeauna confortabilă iar cureaua nu trebuie să strângă sau să încrețească materialul la bază.

Pantalonii cu pliuri sunt alegere foarte bună pentru bărbații care au forma corpului ovală adăugând și puțină lejeritate la șolduri.

Cămășile nu trebuie să fie nici fixe dar nici largi și să fie deschise la baza gâtului pentru o mai multă lejeritate.

Forma corpului - trapez

Trapez sau o construcție a corpului medie este lucrul la care se referă cei mai mulți designeri.

Talia este cel mai îngust punct de pe trunchiul unui bărbat obișnuit. Peiptul se lărgește constant până la claviculă și umeri, care sunt cele mai largi părți ale trunchiului. Acest lucru conferă corpului o formă generală trapezoidală, cu partea mai scurtă în partea de jos.

Ce haine poți purta dacă ai forma corpului trapez

Evitați pantalonii largi și alegeți în schimb paltoni cambrați pe corp.

Cămășile în dungi verticale te pot face să arăți mai înalt. Cercurile și carourile adaugă un volum în partea de sus a corpului.

Cum adaptezi stilul în funcție de ocazie

Să te îmbraci elegant în orice circumstanță în care te afli poate fi destul de provocator. Înțelegerea codului vestimentar pentru un eveniment sau ocazie poate fi destul de complicată dacă nu alegi ținuta potrivită. Diferitele situații necesită la rândul lor ținute casual diferite, așa că ar trebui să fii pregătit fie că ieși la o simplă plimbare, la o cină sau chiar la sală!

În general, stilul tău ar trebui să fie adaptat indiferent de situația în care te afli. De exemplu, nu ar trebui să porți aceeași ținută într-o ieșire cu prietenii tăi la un suc, ca la o întâlnire.

Exista însă câteva reguli generale. Îmbrăcămintea ta ar trebui să-ți completeze personalitatea, să fie confortabilă și să te ajute să te simți încrezător. Acest lucru va îmbunătăți impresia generală pe care oamenii o au despre tine, indiferent dacă îi cunoști de ani de zile sau tocmai i-ai cunoscut.

Cum ne îmbrăcăm pentru o nuntă

Ținuta bărbaților în cadrul nunților - invitatul la nuntă contribuie la ceremonie prin simpla lui prezență. Îmbrăcămintea trebuie să fie smart și să se încadreze în cerințele gazdei ( daca există). În general, codul vestimentar pentru acest eveniment este elegant, se poartă ținută business casual la care se adaugă obligatoriu și o cravată.

Costumul poate fi într-o culoare deschisă, cămașă alba, cravată ușor desfăcută și pantofi care să completeze întreaga ținută.

Cum ne îmbrăcăm pentru absolvire

Același principiu de îmbrăcăminte formală se aplica și în cazul absolvenților. Mulți dintre absolvenți cred că evenimentul din jurul punctului culminant al educației lor este despre ei și este cu adevărat un eveniment important în viața fiecăruia.

Chiar și atunci când trebuie să purtați o robă de absolvire, este nevoie să vă asigurați că vă îmbracați elegant deoarece picioarele, șosetele și încălțămintea vor fi vizibile. Puteți lua în considerare încălțămintea de tip oxford care să fie realizată dintr-o piele de foarte bună calitate și să fie bine lustruiți.

Separat, la finalul absolvirii, puteți avea la voi un sacou ca să vă asigurați că ieșiți impecabil în poze.

Cum ne îmbrăcăm la întâlnire cu persoana iubită

Sunt o mulțime de lucruri ce nu pot fi ținute sub control atunci când vine vorba de o întâlnire cu persoana iubită. Poate restaurantul nu este ce trebuie, poate nu se simte bine în compania ta sau poate pur și simplu vă fi o zi ploioasă. Singurul fapt care poate fi controlat este aspectulsi trebuie să profitați la maxim de ce aveți în garderobă.

Poartă haine care ți se potrivesc și în care știi sigur că arăți și te simți bine. O pereche de blugi sau pantaloni de exemplu, o cămașă sau un tricou polo.

Cum ne îmbrăcăm în prima săptămână la job

Cel mai bine ar fi să nu te îmbraci chiar la 4 ace în prima săptămână de lucru. Ai atras suficient atenția cu un costum în ziua interviului.

Desigur, în cazul în care vorbim de un cabinet de avocatură, clar ținuta business este un must have. Acolo este necesar să porți costum și cravată. În cazul în care ai un job unde nu este obligatorie ținuta, poți opta pentru pantaloni sau blugi, cămașă și un sacou.

Cum ne îmbrăcăm la petrecere

Nu contează că sunt combinații de întâlniri urmate de recepții. În mod normal este indicat să mergi pe stilul formal sau depinde, poate este vorba de o întâlnire mai puțin formală și atunci te mai poți juca și cu accesorii și alte piese vestimentare nu neapărat elegante.

Întâlnirile de acest gen sunt de obicei mai relaxante și confortabile. Codul vestimentar aici variază de la casual la business casual.

Cu toții am auzit că este să fii bine îmbrăcat decât slab îmbrăcat. Sfatul nostru este să te îmbraci pentru ocazie. Nu este deloc greu dacă ești atent, iți faci bine temele și te pregătești în consecință. Să vă amintiți că mereu vor exista evenimente în care ceea ce trebuie purtat nu va fi niciodată clar. Acestea sunt ocaziile în care te vei putea odihni pe laurii bunului tău stil și alegerea personală.

Având în vedere acest articol despre stilul casual, pe tine care crezi că te reprezintă cel mai bine? Smart casual, business casual, street casual, sau casual sport?