Offero

Publicat pe: 2023-03-15

Pantofii albi - ghid de curățare și îngrijire

Citeste in acest articol cum sa readuci albul pantofilor tai, indiferent de material. Fie ca este vorba de pantofi din piele, panza sau piele intoarsa, afla cum sa le redai albul stralucitor, fara inalbitor sau produse de curatare scumpe.

Încearcă una din aceste trei metode simple de a curăța pantofii manual, cu produse pe care probabil le ai deja în dulap sau cămară. 

Înainte de a începe, verifica din nou din ce sunt făcuți pantofii tăi, studiază instrucțiunile și adună produsele necesare.

Cum speli pantofii albi din piele?

Pielea este unul dintre materialele cele mai ușor de curățat deoarece nu absoarbe atât de multă apă ca alte țesături. Urmează pașii de mai jos pentru o curățare profundă a pantofilor albi din piele.

Adună-ți materialele

Vei avea nevoie de șervețele din hârtie, săpun de mâini alb, o cârpă din bumbac sau un tricou vechi și un burete pentru curățat Magic (indiferent de brand).

Îndepărtează murdăria de la suprafață

Udă un prosop de hârtie, stoarce excesul de apă și șterge ușor exteriorul pantofilor, pentru a îndepărta bucățile mari de murdărie prinse pe diferite părți ale pantofului. După ce ai terminat, lasă pantofii să se usuce timp de 10 minute.

Folosește buretele magic

Udă buretele Magic și stoarce excesul de apă (vrei ca acesta să fie umed, dar să nu curgă apa șiroaie peste pantofi.) Mișcă buretele în sus și în jos pe suprafețele pantofilor până când murdăria și petele dispar. Încercă să aplici o presiune suficientă pentru a îndepărta pata, dar nu atât de mult încât să riști să zgârii materialul.

În funcție de cât de murdari au fost pantofii, poate fi necesar să repeți acest proces de câteva ori pentru a obține un rezultat satisfăcător.

Curățarea pantofilor albi din material textil

Deși inițial ai  putea să crezi că este dificil să scoți murdăria din pantofii albi de pânză, în realitate este destul de simplu (poate uneori chiar mai ușor decât dezodorizarea pantofilor de sport).  Urmărește pașii de mai jos pentru a-ți face Converșii ca noi - doar cu bicarbonat de sodiu și oțet alb.

Adună-ți materialele

Vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu, oțet alb și apă caldă.

Combină ingredientele

Amestecă încet 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 2 linguri de oțet alb și 1 cană de apă caldă. Lasă amestecul să se calmeze înainte de a trece la pasul următor.

Începe spălarea

Înmoaie o cârpă sau o periuță de dinți curată în amestec și începe să curățați murdăria de pe pantofi. Ține cont că amestecul de bicarbonat de sodiu se întărește destul de repede. Odată ce ai terminat de curățat, îndepărtează cu periuța orice reziduu rămas, șterge cu o cârpă umedă (dacă este necesar) și lasă pantofii să se usuce la aer.

Dacă nu ai bicarbonat de sodiu și oțet alb, puteți folosi  apă și un săpun lichid de vase.

Curățarea pantofilor albi din piele întoarsă

Curățarea pantofilor de piele întoarsă poate fi dificilă - acest tip de material este delicat și se poate păta ușor.. Iată cum să curăți ușor și eficient pantofii de piele de piele întoarsă, indiferent de nuanța lor de alb..

Adună-ți materialele

Ai nevoie de o bucată de bumbac moale, un creion cu gumă de șters roz, oțet alb și o perie specială pentru pielea întoarsă.

Adună-ți materialele

Șterge  pantofii cu o cârpă moale pentru a elimina orice lichid, apoi freacă ușor petele cu radiera creionului.

Usucă pantofii cu un prosop de hârtie.

Pune un prosop de hârtie pe orice pată umedă și aplică presiune. Trebuie să te asiguri că nu freci murdăria și petele, deoarece acestea s-ar putea răspândi pe pantof.

Îndepărtează petele rămase.

Înmoaie cârpa moale în oțet alb și frecă ușor orice pete rămase. Odată ce ai făcut asta, lasă pantofii să se usuce și apoi frecați exteriorul fiecărui pantof cu o perie de piele de întoarsă, pentru a-i ajuta să-și recapete textura catifelată.