Offero

Publicat pe: 2023-03-09

Adidașii originali versus cei fake: 5 metode să îi diferențiezi

Atunci cand cumperi o pereche de adidasi, fie ea noua sau second hand, trebuie sa te asiguri ca este vorba despre un produs original. Cum faci asta? Afla in randurile urmatoare.

Perechile de adidași la modă pot avea prețuri piperate, mai ales în cazul edițiilor limitate.Pentru a nu risca să cumperi o replică la prețul unui produs original, trebuie să te asiguri că ești atent la detaliile care fac diferența.

Calitatea produselor contrafăcute devine din în ce mai bună, astfel că identificarea unui fake poate fi o adevărată provocare. Deși replicile au, de multe ori, un preț mai bun decât produsul original, acestea nu trebuie să respecte standardele de calitate ale producătorilor bine-cunoscuți. La momentul actual există numeroase modele de sneakersi Nike fake, perechi de pantofi sport Gucci fake, Adidas Fake etc. Calitatea acestora este slabă iar o pereche de pantofi fabricată la un standard slab îți poate provoca bătături sau dureri de picioare.

În continuare vom prezenta pe larg elementele la care trebuie să fii atent pentru a te asigura că nu cumperi o pereche de adidași fake. 

Logoul adidașilor fake vs cei originali

Pentru a te asigura că perechea de adidași este originală, un prim element la care trebuie să fii atent este logo-ul brandului. Deși există pantofi sport fake care replică foarte bine logo-ul original, la o analiză atentă vei putea observa mici detalii care fac diferența. 

Un alt indiciu notabil în cazul perechilor fake o repezintă logo-urile lipite pe adidași. 

Cusături de calitate pentru pantofii sport originali

Ca în cazul oricărei piese vestimentare, pentru a evita orice experiență neplăcută, atunci când cumperi o pereche de pantofi sport, analizează cu atenția calitatea și modul în care sunt realizate cusăturile. Deși pot părea intacte la o analiză superficială, replicile vor avea în general fire de la cusături care se desprind cu ușurință.

Verifică calitatea materialului

Citește care sunt materialele utilizate în fabricarea modelului de adidași pe care ți-l dorești. 

În majoritatea cazurilor, adidașii fake sunt fabricați cu materiale de calitate inferioară față de cei autentici.

În plus, adidașii fake folosesc adesea materiale diferite pentru diferite părți ale pantofului. De exemplu, o pereche de adidași Nike fake ar putea avea partea superioară din piele, dar  talpă sintetică. Deci, dacă observi că materialele dintr-o pereche de adidași nu par să se potrivească, acesta este un alt semn că ar putea fi falși.

Verifică eticheta din interiorul pantofilor

Când vine vorba de adidași autentici, etichetele sunt de obicei realizate cu materiale de înaltă calitate. În schimb, etichetele de pe adidasi replică sunt adesea realizate cu materiale de calitate inferioară și nu sunt cusute bine.

Mirosul adidașilor fake

Materialele pe care mărcile cunoscute le folosesc pentru a face pantofii sunt foarte specifice, la fel ca și mirosul acestora. Replicile sunt fabricate din materiale mai ieftine și pot fi recunoscute după un miros mai puternic

Cumpărarea unei perechi de adidași second hand nu înseamnă că obțineți un produs învechit, de calitate scăzută, mai ales în cazul adidașilor care pot avea un preț consistent în magazinele clasice. Dimpotrivă, puteți cumpăra confortabil pantofi sport uzați. de marcă, inclusiv modele clasice sau vintage, la un preț accesibil. Este suficient să ții cont de sfaturile enumerate mai sus pentru a te asigura că nu vei cumpăra un fake pentru prețul unei perechi originale.